Wednesday, February 28, 2007

Tüm Dünyadaki Üniversitelerin Listesi

Dünyadaki tüm ülkelerin üniversitelerinin listesini aratmak için Unesco altında kurulan International Association of Universities sayfasından araştırabilirsiniz.

Burada önemli olan nokta toplam 184 ülkeden 9 760 üniversitenin hepsi akreditasyon verilmiş kurumlar değillerdir. Yani bu listede bulacağınız herhangi bir Amerikan üniversitesinin akreditasyonu olmayabilir.

Bunu anlamak için bir önceki mesejımdaki CHEA'nın sayfasına bakınız.

Fakat bilindiği gibi Türkiye, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde bir üniversite kurulması için akredite olması bir zorunluluktur.Bunu da dikkate alınız.

Bunun dışında university ranking ler ile ilgili dünyada bir çok kurum sıralama yapmakta.Ancak son zamanlarda bunların en iddalısı ve kabul göreni sanırım Shanghai Jiao Tong University' nin sıralaması. Bu sayfaya bu linkten ulaşabilirsiniz.
http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2005/ARWU2005TOP500list.htm

2 comments:

Unknown said...

Bay Dürüstlük Igein Izevbekhai, Aiicco sigorta Ltd temsilcisi degilim, biz güven ve onur ile bireysel farkliliklara kredi vermek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi vermek. Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu sirket e-posta bize ulasin: Simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th) sizin kredi doküman transferi ok ile devam etmek. Eger kendilerini kurmak için kredi gerekiyorsa, bir sirket veya okul Aiicco sigorta plc son derece açiktir.
Kisisel is kredisi
Insaat kredi.
Proje kredisi.
Çocuklar ve büyükler için egitim kredisi.
araç kredisi
Biz kredi basvurunuzu bekliyor.

Anonymous said...

Eğer kredi ihtiyacınız var mı? evet bu e-postayı başvurursanız,: finance_institute2015@outlook.com

Do you need loan ? if yes contact this email: finance_institute2015@outlook.com