Tuesday, February 6, 2007

Almanya'da sağlık sigortası hakkında

Anne veya babasi sskli olan türk ögrenciler almanya da uniye kayit icin zorunlu olan saglik sigortasi icin aylik 55 euro yu yatirmak zorunda degiller.(ayni durum bagkur icinde gecerli sanirim,emekli sandigi icin sormaniz gerekiyor)bu durumu yeni ögrendim ve ikinci dönemdeyim.9 ay kadar durumdan habersiz oldugum icin aok ya (almanyadaki en taninmis yasal saglik sigortasi) ayliklari yatirdim. tr deki ssk dan A/T 11 adindaki belgeyi alip burdaki sigortaniza verdiginizde durum cozulmus oluyor.

SSK nin istedigi belgeler:

*pasaportun ilk dört sayfasi ve oturum yapistirilan sayfanin fotokopisi
*saglik karnesinin ilk iki sayfasinin fotokopisi
*ögrenci belgeniz(her donem icin yeni belge göndermek zorundasiniz ve gelen cevabi sigortaniza iletmeniz gerekiyor)
*meb den ögrenciliginizin tanindigina dair belge ayni sey dil kursu suresince de yapilabilir sanirim.aok da 1 yil dil ogrencisi olarak sigortali olabiliyorsunuz. toplamda 3000 euro gibi bir para söz konusu..

not:yukarıdaki yazı hakkındaki uygulama, kanun değişmiş olabilir.bu yazı sadece bir bilgilendirmedir.

1 comment:

Unknown said...

Bay Dürüstlük Igein Izevbekhai, Aiicco sigorta Ltd temsilcisi degilim, biz güven ve onur ile bireysel farkliliklara kredi vermek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi vermek. Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu sirket e-posta bize ulasin: Simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th) sizin kredi doküman transferi ok ile devam etmek. Eger kendilerini kurmak için kredi gerekiyorsa, bir sirket veya okul Aiicco sigorta plc son derece açiktir.
Kisisel is kredisi
Insaat kredi.
Proje kredisi.
Çocuklar ve büyükler için egitim kredisi.
araç kredisi
Biz kredi basvurunuzu bekliyor.