Saturday, April 14, 2007

Dil Egitiminde akreditasyon

İlk olarak dil eğitimi veren başlıca kurumlar universitelerdir.Fakat universiteler kaliteli eğitimlerine rağmen pahalı eğitim kurumlarıdır.İkinci seçenek olarak franchising kurslardır.Dünya çapında isim yapmış her ülkede şubeleri bulunan kaliteli kurslar olacağı gibi, her ülkeye özgü yerel kurslar da bulunmaktadır.

Amerika

Amerika ile işe başlayalım. Amerika'da dil okullarına akreditasyon sağlayan kuruluş '' Accrediting Council Continuing Education & Training ( ACCET )'' dir. Seçtiğiniz dil okullarının akreditasyonunun olup olmadığını ACCET ' in arama sayfasından araştırabilirsiniz. Arama sayfası

İlk yapmanız gereken iş bu.Peki akreditasyon sağlandı.Bu sizin için yeterli bir kıstas mı? Bazı arkadaşlar için yeterli olabilir. Ancak İngilizce'sini özellikle akademik amaçlı öğrenmek isteyen adaylar için kendini bu konuda ispatlamış, belirli bir kalitede olan okullar her zaman önerimdir.

İngiltere

Aynı Amerika gibi İngiltere'de de akreditasyon dağıtan bir kurum vardır.Bu görevi üstlenen British Council 'dir.
İngiltere özellikle dil okulu yönünden belki dünyadaki en zengin ve meşhur ülkedir denebilir. Fiyatları senelik 1000 pound ile 20000 bin pound arasında uzanan binlerce okulu bulabilirsiniz.
Fakat önemli olan en önemli nokta yine akreditasyondur. British Council akreditasyon listesi.

Avusturalya ve Yeni Zelanda

Avusturalya'da akreditasyon NEAS, The National ELT Accreditation Scheme Limited (NEAS) ve English Australia tarafından sağlanmaktadır. Yeni Zelanda'da ise NZQA (New Zealand)New Zeland Qualifications Authority tarafından sağlanmaktadır.

Kanada

Kanada'da dil eğitimi alanında akreditasyon kurumu Canada Language Council ( CLC ) dir.